Солен кекс с бекон и сирене

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
19/06/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 420
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата на пухкав крем заедно с мазнината. Добавете разбърканото със содата кисело мляко. Пресейте брашното и го добавете на порции към сместа заедно с бакпулвера и солта.

Накълцания бекон и натрошеното сирене оваляйте или разбъркайте с 1-2 с.л. брашно и след това добавете заедно с чубрицата и майораната към останалата смес.

Разбъркайте с дървена лъжица до хомогенност и прехвърлете сместа в подмазнена и леко набрашнена кексова форма.

Пъхнете соления кекс с бекон и шунка да се пече в предварително зарята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути. Към края проверявайте готовността с клечка за зъби.

След като клечката излезе суха, изключете фурната, съвсем леко отворете вратичката и оставете вътре кекса за 5-10 минути. Изстиналия кекс извадете от формата и поднесете, нарязан на парчета.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Gergana Geleva
Gergana Geleva
03.09.2017 23:19
Стана нещо божествено! Толкова просто и бързо -съседът ( когото винаги черпя, като направя нещо ново) ми каза, че не е ял нещо толкова вкусно! Много благодаря!
0
0
Потребител#180499
Stana straxoten!
1
0
даниела
даниела
11.08.2013 21:29
И аз го правя така само,че слагам и кисела краставичка и маслини нарязани на кубчета,и вместо бекон ползвам кренвир6и.Ммного е вкусен!
1
0