Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от картофи и зелен фасул

Яхния от картофи и зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Яхния от картофи и зелен фасул8 / 8
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Непретенциозно предложение за вечеря, от което задължително ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 200 г
  • бульон - 2 ч.ч. домашен зеленчуков
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 бр. розов
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. жълта
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глави /по - малки/
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеленчуците. Почистваме моркова, разполовяваме чушките и отстраняваме семената. Изрязваме крайчетата на шушулките фасул, а тях нарязваме на по-къси парченца.

В подходяща тенджера задушаваме олиото и лука, нарязан на ситни кубчета. Към тях прибавям малко от зеленчуковия бульон.

След като лукът се задуши, прибавям чушките и моркова, предварително нарязани на ситни зарчета и червения пипер.

Добавяме и зеления фасул, а щом зеленчуците се задушат добре, изсипваме и настъргания домат.

Яхнията къкри още пет минути, след което прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, доливаме от бульона и посоляваме.

Оставяме я да ври кротко и преди да я отстраним от котлона прибавяме размитото с малко студена вода брашно.

Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз. Сервираме я, гарнирана с подходящи зеленчуци или салата според сезона.

Яхнията от картофи и зелен фасул е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Радвам се! Сладко да Ви бъде!
07.02.2023 11:24
Христо Славейков
Христо Славейков
Супер яхнийка стана!!!
26.01.2023 23:30