Начин на приготвяне
В подсолена вода сложете ориза да се свари. Когато вече е сварен и поел цялата вода добавете маслото и запържете за секунди, като разбърквате.
Сложете рендосания пармезан, разбърквайте до разтапянето му и махнете от котлона. Оставете сместа напълно да изстине.
В купа разбийте яйцата, прибавете нарязаните магданоз и лук. Сложете черен пипер, щипка сол и разбъркайте. Към тази смес добавете изстиналия ориз и галета до получаване като смес за кюфтета.
Приберете в хладилник за няколко часа или за една нощ. С намокрени ръце взимайте от сместа колкото 1 с.л.
Сложете я на дланта и сплескайте. В средата поставете от моцарелата и покрийте с още малко от ориза.
Оформете топки и ги поставете в поднос поръсен с галета. Сипете олиото в тиган и го сложете да загрее. Всяка топка оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая галета.
Изпържете оризовите кюфтета от всички страни и извадете върху кухненска хартия. Сервирайте със сос по ваш вкус!
Оризовите топки с моцарела са много вкусни.