Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Таратор с биволски катък

Таратор с биволски катък

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Таратор с биволски катък
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
28/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Един малко по-различен прочит на класическия таратор Опитайте!"

Необходими Продукти

  • биволски катък - 400 г
  • краставици - 1 бр.
  • орехи - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • галета - 1 с.л. чеснова, пълнозърнеста
  • лед - кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа изсипваме катъка. Краставицата обелваме, срязваме но дължина и отстраняваме семенната част. Нарязваме на средни зарчета.

Орехите сме накиснали от вечерта и ги смиламе в блендер. Чесъна пресоваме и го смесваме със ситно нарязания копър.

Смесваме всички компоненти /краставица, чесън копър, галета и орехи/ в купата и разбъркваме внимателно.

Солта и зехтина прибавяме непосредствено преди сервиране, за да не разводнят консистенцията та таратора.

Поднасяме с капки от зехтина и кубчета лед за таратор. Узото е изстудено. Казвам ви наздраве!

* Лятото е в разгара си, затова във фризера винаги се спотайват кубчета лед, с нарязан в тях копър.

* Пълнозърнестите брускети намазвам с чесън и запичам във фурната. Смилам в блендер на трохи, които чудесно влизат в съставките и за Скордалята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: