Начин на приготвяне
Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер. Загрейте олиото на силен котлон и запечатайте бутчетата за по около 2-3 минути от всяка страна докато придобият златист цвят.
Извадете ги от олиото в отделен съд. Сложете в тигана маслото, горчицата и половината бульон.
Разбъркайте добре и след около 5-7 минути добавете заквасената сметана и топеното сирене. Долейте останалия бульон, разбъркайте хубаво и оставете соса да се редуцира на слаб котлон за около 15 минути.
Подредете пилешките бутчета в огнеупорна тава, полейте ги със соса и покрийте с алуминиево фолио.
Печете за около 40 минути в загрята фурна на 200 градуса. Поднесете бутчетата с паста по желание.
Пилешките бутчета със сос от горчица и топено сирене са много вкусни.
Ако обичаш да хапваш пилешко, опитай и рецептите ни за пилешки бутчета с картофи, пилешки бутчета на фурна или панирани пилешки бутчета.