Начин на приготвяне
Вкъщи обожаваме пиците. Затова предварително си приготвям домашно тесто за пица, разделям го на порции и го замразявам във фризера, добре опаковано с фолио.
Предната вечер изваждам колкото ми е необходимо и го оставям в покрита намазана с олио купа в долната част на хладилника, за да се размрази постепенно.
Сутринта вече размразеното тесто премесвам още веднъж върху набрашнения плот, разделям на две и разточвам две средно големи пици с точилката. Прехвърлям всяка в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка, включвам фурната да загрее на МАХ и подготвям плънката.
Смесваме доматеното пюре с една супена лъжица зехтин и пресованата скилидка чесън и намазваме пиците, като оставяме ръбчетата ненамазани. Нарязваме на правоъгълни парчета пуешката шунка и нареждаме отгоре, върху нея слагаме нарязаното на кръгчета топено сирене.
Пресните печурки измиваме, махаме пънчетата (само ако са от по-едрите, ако са от по-дребните ги оставяме), нарязваме на шаиби и също нареждаме върху пиците. Отгоре поръсваме с царевицата, черно пиперче, щипка риган и босилек.
С пулверизатор напръскваме пиците със зехтин и печем в нагорещена на МАХ фурна (според възможността на фурната), на средна решетка и включен вентилатор до готовност.
Сервираме Домашните пици за закуска, поднесени с прясно изцеден плодов сок и ароматно горещо кафе.
Коментари