Начин на приготвяне
Маята се размива в топлата вода и към тях се добавя брашното. Замесва се меко тесто и накрая се добавя зехтин, като продължаваме да месим тестото докато не поеме зехтина.
Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втасва. През това време нарязваме доматите на едри парчета и ги посоляваме. Варим ги около 15 минути. Оставяме да изстинат и с ръце ги намачкваме и махаме ципата.
Добавяме босилека и пасираме до получаване на гладък сос. Шунката, манатарките и лютите чушки нарязваме на средно дребни парчета. Намазваме с олио тавата, в която ще печем пицата, и с ръце разтегляме тестото да покрие цялата площ на тавата.
Тестото за пица никога не се точи, винаги се разтегля с ръце. Намазваме тестото обилно с доматения сос. Отгоре настъргваме твърдо сварените яйца и подреждаме шунката, гъбите и чушките.
Топеното сирене го режем на кръгчета и го разпределяме върху пицата. Накрая нарязваме маслото на малки парчета и също го слагаме отгоре до топеното сирене.
Слагаме пицата да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна. 5 минути преди да е готова пицата я изваждаме и настъргваме кашкавал. Връщаме във фурната да се допече.
Коментари