Начин на приготвяне
Почистете добре свинското шкембе, сложете го в дълбока купа с оцет и сода бикарбонат, разбъркайте и оставете да постои поне 10 минути.
Измийте и сложете да се вари на умерен огън, може да го нарежете на по-големи парчета, за да не изплува над водата докато се вари. Отстранете пяната, която се е образувала и оставете да ври, към края сипете лъжица сол.
След като е готово го нарежете на ивици, нарежете лука на ситно, чушките на ивици, а доматите обелете и нарежете на дребни кубчета. В тиган запържете лука и шкембето, добавете чушките и разбъркайте.
Малко по късно сипете и доматите с подправките, оставете да къкрят до извиране на водата и оставяне на мазнина. Поднесете с магданоз и люта чушка.