Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Шкембе с домати и чушки по селски

Шкембе с домати и чушки по селски

Шкембе с домати и чушки по селски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Страхотно мезенце с шкембенце"

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 2 бр. (600 г)
  • домати - 5 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава стар
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер
  • червен пипер - кайенски
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре свинското шкембе, сложете го в дълбока купа с оцет и сода бикарбонат, разбъркайте и оставете да постои поне 10 минути.

Измийте и сложете да се вари на умерен огън, може да го нарежете на по-големи парчета, за да не изплува над водата докато се вари. Отстранете пяната, която се е образувала и оставете да ври, към края сипете лъжица сол.

След като е готово го нарежете на ивици, нарежете лука на ситно, чушките на ивици, а доматите обелете и нарежете на дребни кубчета. В тиган запържете лука и шкембето, добавете чушките и разбъркайте.

Малко по късно сипете и доматите с подправките, оставете да къкрят до извиране на водата и оставяне на мазнина. Поднесете с магданоз и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: