Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Шаран с гъби, морков и лук в гювечета

Шаран с гъби, морков и лук в гювечета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Шаран с гъби, морков и лук в гювечета
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
30/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шаран - 1 голям
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 кг
  • черен пипер
  • девесил
  • сол
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • магданоз
  • гъби - 250 г
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана от люспите, измиваме много добре със студена вода, махаме главата и опашката. Посоляваме го отвън и отвътре. Намазваме го с олио.

След като сме го намазали, го режем на парчета и оставяме да престои известно време. Лука нарязваме на ситно. Морковите и тях режем на ситни колелца.

В тиган поставяме олиото и задушаваме нарязания лук. Към него прибавяме и морковите. Оставяме така да се задушат известно време и чак тогава прибавяме магданоза, както и другите подправки.

Може да се наредят в един голям гювеч самите парчета риба, но аз разполагах с малки гювечета и разпределих по едно парче във всеки от тях. Първо поставяме от сместа която е вече готова.

Измитите гъби нарязваме на четвъртинки и тях прибавяме към сместа отгоре. Поставяме и по парченце шаран и завършваме с останалата смес. Отгоре слагаме и по малко доматено пюре, и завършваме с кубчета нарязано масло.

Печем във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Добра презентация, Браво!
04.07.2017 09:09
1
Покажи всички подкоментари