Начин на приготвяне
Почистваме шарана от люспите, измиваме много добре със студена вода, махаме главата и опашката. Посоляваме го отвън и отвътре. Намазваме го с олио.
След като сме го намазали, го режем на парчета и оставяме да престои известно време. Лука нарязваме на ситно. Морковите и тях режем на ситни колелца.
В тиган поставяме олиото и задушаваме нарязания лук. Към него прибавяме и морковите. Оставяме така да се задушат известно време и чак тогава прибавяме магданоза, както и другите подправки.
Може да се наредят в един голям гювеч самите парчета риба, но аз разполагах с малки гювечета и разпределих по едно парче във всеки от тях. Първо поставяме от сместа която е вече готова.
Измитите гъби нарязваме на четвъртинки и тях прибавяме към сместа отгоре. Поставяме и по парченце шаран и завършваме с останалата смес. Отгоре слагаме и по малко доматено пюре, и завършваме с кубчета нарязано масло.
Печем във фурна до готовност.
Коментари