Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Поширани яйца с доматен сос и натрошено сирене

Поширани яйца с доматен сос и натрошено сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Поширани яйца с доматен сос и натрошено сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Страхотно предложение за всяко време от деня"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - една скилидка
  • черен пипер - щипка
  • захар - щипка
  • сол - на вкус
  • оцет - 2 - 3 капки
  • масло - 30 г
  • магданоз - за декориране
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам лука, доматите, чесъна и ги пасирам. В касерола разстопявам малко краве масло и слагам зеленчуковата смес.

Овкусявам със сол, щипка захар и черен пипер. Трябва да поври докато се получи нормалко гъстичък доматен сос.

Слагам сосчето в дълбока чиния.

В друга касерола наливам вода и слагам на котлона да заври. Прибавям щипка сол и няколко капки оцет. Чуквам яйцата едно по едно да се забулят.

Жълтъкът трябва да остане полутечен. Изваждам с решетъчна лъжица да се отцедят и слагам в чинията с доматения сос.

Отгоре натрошавам сирене и поръсвам с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: