Начин на приготвяне
Смесете брашното с щипката сол. Нарежете маслото на малки кубчета и го смесете с брашното. С пръсти мачкайте маслото с брашното докато стане на ситни трохи.
Добавете половината разбито яйце и леко топлото мляко. Добавете пармезана и ригана. Замесете тесто, като ако е много лепкаво добавете малко брашно. Не месете тестото, просто го оформете на топка и го приберете в хладилника докато приготвите останалите неща от рецептата.
Загрейте зехтина в голям, дълбок тиган на умерена температура. Запържете за по няколко минути наденичките до леко покафеняване. Извадете от тиган.
Добавете нарязаните на дребно лук и морков и пържете до омекване около 10 мин. Добавете нарязаната на дребно скилидка чесън и гответе още около минута. Добавете червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и гответе около минута.
Добавете соса Уорчестър, захарта, доматите, отцедения боб и мащерката. Овкусете със сол. Гответе още около 5 мин. Поставете наденичките в тава и залейте с доматите и боба. Включете фурната да загрява на 190 градуса и поставете тавата.
Междувременно извадете тестото от хладилника и го разделете на 6 еднакви парчета. С ръце оформете от всяко парче фитил, дълъг около 30 см. Навийте всеки фитил на кръгло плоско охлювче.
Намажете охлювчетата с останалото яйце, поръсете с малко пармезан и подредете коблерите върху ястието в тавата.
Печете ястието около 30 мин.
Наденичките с боб и пармезанови коблери са много вкусни.
Коментари