Торта Шарлота с бишкоти

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Торта Шарлота с бишкоти1 / 4
13/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Уверяваме ви, че спекулациите, че бебето на принц Уилям и съпругата му Катрин - Шарлот, е кръстено на торта Шарлота, не отговарят на истината"

Необходими Продукти

  • ягоди - пресни 150 гр.
  • захар - 100 гр.
  • масло - 40 гр.
  • прясно мляко - 200 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • бишкоти - 2 пакета
  • сухари - 40 гр.
  • сладкарска сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите се накисват една по една в 100 мл. мляко и ги редим върху кръгла намазана с масло тавичка. Като наредим първия ред, вземаме сухи бишкоти и редим вертикално по тавичката, така че да се образува кръг.

Отгоре на втория ред се слагат ягодите оваляни в сух сухар (или бишкоти). Покрива се с останалите бишкоти, накиснати в млякото.

Залива се с глазура приготвена от останалото мляко, захарта и яйцата.

Запича се на фурна.

Украсяваме бишкотената торта със сладкарска сметана и ядки, но може и с кокосови стърготини, шоколадови пръчици или нарязани плодове по избор и вашата торта Шарлота е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
510
410
37
20
10
Дай твоята оценка: