Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Питки със сирене и бекон

Питки със сирене и бекон

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Питки със сирене и бекон
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Ако ще ни ухажвате, да ви подскажем, че пътя към сърцето ни минава през стомаха, тези питки със сирене и бекон са едно добро начало"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сирене - 120 г
  • бекон - 100 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 2 с.л за задушаване на бекона
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л
  • масло - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето в купа. Натрошаваме си сиренето в чиния с помощта на вилица. Нарязвам си бекона на малки парченца. Сгорещявам олиото в подходящ тиган и слагам бекона, леко го задушавам.

Беконът е от пъстрият на Пикок от Лидъл. Смесвам бекона със сиренето. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче. Размекваме маслото.

В кладенчето слагаме разбитото яйце, шупналото мляко, щипка сол, захарта, маслото. Месим. Прехвърляме всичко върху набрашнен плот и доомесвам тестото. Получава се меко тесто. Оставям тестото да си почине 15 мин. Разделям го на две. Точим с точилката лист върху набрашнен плот.

Същото правим и с другата част. Слагам върху първия от плънката, като я разпределям равномерно, отгоре поставям втория. Режем с ръба на капак, леко набрашнен върху разточените листа. Питките, които режем, са в правоъгълна форма.

Четирите външни края леко ги притискаме с капака, за да не излезе плънката при пържене.Получават се питки с хубави краища. Нагряваме олио в тиган и пържим питките от двете страни. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: