Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Бърза мусака от тиквички, сирене и чесън

Бърза мусака от тиквички, сирене и чесън

Бърза мусака от тиквички, сирене и чесън
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Колкото по-бързо приготвите мусаката, толкова по-бързо ще можете да я опитате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр. малък
  • сирене - 200 - 300 г меко
  • олио
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • пресен копър
  • пилешки бульон
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте тиквичките добре и ги изчистете. След това ги нарежете на кръгчета.

Сложете ги в тава и ги омесете с всичките подправки и олио. Сложете и лимоновия сок. Пресовайте чесъна и също го сложете. Сложете и морковите и копъра.

Отделете половината тиквички в отделен съд. Останалите наредете в един ред в тавата. Отгоре начупете сиренето. Подредете останалите тиквички отгоре.

В една купа разтворете бульона във вода и изсипете в тавата. Сложете да се пече до омекване на тиквичките.

Накрая направете заливката и я изсипете отгоре. Запечете мусаката до кафява коричка.

Бързата мусака от тиквички, сирене и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: