Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Класически винегрет със зелени подправки

Класически винегрет със зелени подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Класически винегрет със зелени подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Точна рецепта за класически винегерт - майсторът на овкусяването на салатите"

Необходими Продукти

  • оцет - 2 - 3 с.л. винен (или лимонов сок)
  • див лук - 1/4 връзка
  • захар - 1 щипка
  • дижонска горчица - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - смлян
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • майорана - 2 стръкчета
  • босилек - 2 стръкчета
  • магданоз - 5 стръкчета
  • копър - 5 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа пипера, солта, оцета и горчицата. Разбийте с тел до разтварянето на солта.

Добавете зехтина и бъркайте, докато видите, че винегретът придобива лека кремообразна консистенция.

Измийте зелените подправи и ги отцедете от водата.

Нарежете листата им на ситно, а дивия лук нарежете на колеца. Добавете към винегрета и овкусете със захар, сол и бял пипер.

Забележка: Този винегрет е подходящ за овкусяването на зеленчукови салати, листни салати, салати с ориз и зърнени храни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: