Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с ориз и зелени подправки на фурна

Свинско с ориз и зелени подправки на фурна

Свинско с ориз и зелени подправки на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всеки си има любима рецепта за свинско с ориз, ние залагаме на аромат и цвят"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 200 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчуков бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го запържете в олиото за кратко.

Извадете го и го наредете в тава, в която ще печете.

Нарежете лука и моркова и ги задушете в мазнината, в която сте пържили месото.

Измийте добре ориза го прибавете при лука. Запържете и него.

Прибавете ситно нарязания джоджен, магданоз, зеленчуковия бульон, подправките и две чаши вода.

Оставете на котлона докато заври.

Изсипете ориза в тавата при месото.

Добавете още малко вода и запечете ориза на фурна до готовност.

Свинското с ориз и зелени подправки на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: