Домашен коняк

04/07/2017
"Време е да се осмелите и сами да си приготвите домашен коняк, който да сгрява душата през студените зимни вечери"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции500 мл
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 481
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спирт - 500 мл 42 % или водка
  • шипка - 4 г сух плод
  • глог - 4 г
  • карамфил - 3 бр.
  • дъбова кора - 1 ч.л.
  • черен чай - 1 ч.л.
  • жълт кантарион - 1 стрък или 3 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • гроздово масло - 1 капка (по желание)
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Всеки иска през зимата да пийне малко коняк, но домашен е по-хубав.

В стъклен съд буркан или бутилка се сипват шипката, глогът, карамфилът, черния чай, жълтият кантарион и захарта.

След това се измиват дъбовите кори, подсушават се на памук и ги слагаме в буркана или бутилката.

Вече е време да изберете 500 мл спирт 42 градуса или водка и да добавим в съда, като може да добавим 1 капка гроздово масло.

Тази смес трябва да отлежи минимум 1 месец, но колкото повече отлежава толкова по-добре. Най- добре е да отлежи от 3 месеца до 1 година.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар