Кейк с белтъци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Кейк с белтъци
Снимка: marcheva14
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета
"Въздушен кейк само с белтъци - едно вкусно допълнение към сутрешното ви кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 белтъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • ядки - 2 с.л. нарязани орехи, бадеми
  • сушени плодове - по избор (захаросани портокалови кори, смокини, фурми и др.)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • пудра захар - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с малка щипка сол и след като се захванат започнете да добавяте захарта при непрекъснато разбиване.

След като се получи лъскав и гладък сняг, разбъркайте белтъците с ядките и сушените плодове, като може да добавите всички, които са ви любими.

Разбъркайте сместа и добавете постепенно прясното мляко и брашното, пресято с бакпулвера.

Добре разбийте сместа и я сипете в намаслена и набрашнена форма. Сложете кейка да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.

Готовия кейк с белтъци поръсете с пудра захар и поднесете нарязан на парчета, когато изстине напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana Balabanova
Diana Balabanova
А олио?
11.04.2018 23:39
1
1
Покажи всички подкоментари