Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гнезда»Месни гнезда с плънка

Месни гнезда с плънка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Месни гнезда с плънка
Снимка: Зори
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусно и ефектно предложение за очаквани и неочаквани гости - хапнете и споделяйте"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • картофи - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • маслини - 10 бр. по - едри (черни)
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - ½ връзка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете каймата със сол на вкус, черен пипер и кимион. Разбъркайте и оставете поне половин час на хладно да се овкуси.

Намажете с олио вътрешната част на 6 бр. метални купички или подходящи съдове за печене. Разделете каймата на толкова топчета, колкото са ви купичките. С намазнени с олио ръце оформете каймата и я разстелете по дъното и по страните на купичките.

Обелете и измийте картофите. Настържете ги на по-едро ренде в купа и добавете към тях 1 чаена лъжичка сол. Разбъркайте и оставете да преседи за 15 – 20 минути, за да се отдели водата. С ръце силно изстискайте водата от картофите и ги прехвърлете в друга купа.

Овкусете ги с нарязания на ситно чесън, обезкостените и нарязани на ивички маслини, наситнения копър, чубрица, щипка сол, черен пипер и кимион. Добавете и две супени лъжици олио и разбъркайте хубаво всички съставки.

С получената смес напълнете гнездата от кайма, като накрая в средата на всяка направете с пръсти малък отвор.

Печете гнездата в предварително загрята на 240 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор около 20 – 25 минути, докато картофките се зачервят.

На котлона запържете маслото с олиото и оставете да се поохлади.

Разбийте двете яйца заедно с маслото и полейте със сместа всички купички, като използвате лъжица. Трябва да се паднат на купичка поне около 2-3 супени лъжици. Върнете във фурната, като намалите на 180 градуса и печете още 5 минути. След като изтекат, извадете кошничките от фурната, поръсете ги с настъргания кашкавал и върнете обратно за още 5 минути да се зачерви кашкавала.

Оставете няколко минути да се охладят и извадете от купичките готовите месни гнезда.

Сервирайте със стрък пресен копър.

Месните гнезда с плънка са много вкусни.

Ако често готвиш с кайма, опитай обезателно рецептите ни за руладини с кайма, шницели с кайма и пълнени чушки с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много интересно предложение, непременно ще го направя, предполагам че с плънката може да се импровизира.. харесаха ми.
17.03.2017 20:21
3