Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със сметана, гъби и кашкавал

Пиле със сметана, гъби и кашкавал

Потребител#189459Потребител#189459
Новак
16872559
Пиле със сметана, гъби и кашкавал2 / 2
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • течна сметана - 600 мл
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • гъби - 600 г
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме маслото и към него добавяме пилешките гърди. Запечатваме ги за около 5 минути, след което прибавяме ситно нарязаният лук и разбъркваме. Покриваме с капак и оставяме да се задушава.

Обелваме гъбите и в зависимост дали са големи ги режем, в случая бяха доста малки и оставих цели.

Прибавяме ги към пилешкото и овкусяваме със солта и подправките, оставяме до омекването им, прибавяме и нарязаната чушка. След това прибавяме сметаната и бъркаме докато сосът се сгасти.

Сваляме от котлона и прехвърляне всичко в тавичка, като отгоре настъргваме кашкавала и слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса докато кашкавалът се разтопи и запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: