Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с кашкавал и сметана

Пай с кашкавал и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пай с кашкавал и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
130 мин.
"Пай ще ядем, вкусен пай, с ароматен бекон и сметана"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 гр.
  • масло - 80 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 60 мл.
  • кашкавал - твърд 100 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - готварска 200 мл.
  • кисело мляко - 100 гр.
  • захар
  • бекон - 150 гр или шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме маслото на кубчета и разбъркваме с брашното до вид галета Постепенно добавяме водата, солта и захарта. Цялото тесто се омесва добре и се оставя за 1 час да престои в хладилника.

Настъргваме кашкавала. Беконът се нарязва на дребни парченца и се запържва до златист цвят, след което ги oставяме малко да се отцеди.

Яйцата се разбиват заедно със сметаната и киселото мляко, добавя се кашкавала, солта, бекона и внимателно разбъркваме получената смес.

Загряваме фурната до 200 С.

Тестото се изважда от хладилника, разточва се поставя във формата за печене. Правят се дупки с вилица на няколко места. Отгоре поставяме хартия за печене.

Пече се до полуготовност около 10 минути. Махане хартията и на дъното поставяме няколко кубчета масло, след което запълваме формата с кашкавалената смес.

Пече приблизително още 30 - 35 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
42
31
22
10
Дай твоята оценка: