Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Овнешко със зеленчуци в пръстен гювеч

Овнешко със зеленчуци в пръстен гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Овнешко със зеленчуци в пръстен гювеч
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Вкусотия голяма спор няма, крехко овнешко и свежи зеленчуци от градината. А рецептата ще откриете точно тук"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг, нарязано на порции
  • лук - 3 глави кромид, нарязани на едро
  • моркови - 2 бр. нарязани на колелца
  • чушки - 3 бр. червени, нарязани на пръстени
  • патладжани - 2 бр. изцедени от горчивината и нарязани на едри кубчета
  • картофи - 4 бр. обелени и нарязани на едро
  • зелен фасул - 200 г нарязан на едро
  • домати - 300 г нарязани на едро (може и стерилизирани)
  • чесън - 3 - 4 обелени и нарязани скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото месо се слага в тенджера, залива се с 2 чаши вода, добавят се морковите и се вари на умерена температура до сваряване на месото.

Посолява се на вкус преди да се свали от котлона.

Сместа се прехвърля в гювеч, прибавят се нарязаните зеленчуци, дафиновия лист, чесъна, сол, червения и черния пипер.

Залива се с олиото, захлупва се с капака и се пече около 2 часа в умерена фурна.

Овнешкото със зеленчуци в пръстен гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: