Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Предястие с патладжан и кайма

Предястие с патладжан и кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Предястие с патладжан и кайма
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Това е предястие, подчертаваме, защото е толкова вкусно, че много хора го ползват за наяждане"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • доматен сок - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • куркума
  • домат - 1 бр.
  • кашкавал - около 70 г /настърган/
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на шайби, посолете ги и оставете на страни за 30 мин, за да пуснат горчилката си.

През това време запържете в малко зехтин нарязания на ситно лук и чесън. Към тях добавете каймата на малки парченца. Овкусете с подправките/сол, черен и червен пипер, кимион, чубрица и /куркума/.

Добавете доматения сок или ако предпочитате пресни домати, настържете 1 бр. домат и прибавете неговия сок. Гответе до готовност.

След като патладжанът е пуснал горчилката си, оваляйте го в зехтин и подредете в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30-40 мин.

След това извадете от фурната и добавете домата, нарязан на малки парченца. Върнете за още около 10 мин да се запекат доматите. След това добавете готовата кайма и настъргания кашкавал.

Оставете във фурната, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете патладжаните поръсени със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: