Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината с прясно мляко и чубрица

Марината с прясно мляко и чубрица

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Марината с прясно мляко и чубрица
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
09/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
6
"Мариноването на пържолките е много важно за добрия им вкус, а тази марината е сред най-добрите"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • ябълков оцет - 2 с.л. с пчелен мед
  • зехтин - 2 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер меланж - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • прясна чубрица - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа сипете млякото и виното.

Пресовайте скилидките чесън в сипете в купата. Добавете оцета и зехтина.

Овкусете със солта и смелете от микса с пипера, но не прекалявайте, защото чубрицата също има леко лютив вкус. Но ако обичате пикантните храни, опитайте и преценете коя от съставките да намалите или увеличите.

Прясната чубрица измийте и нарежете на ситно и добавете към марината.

Количеството марината е достатъчно за един килограм месо.

Месото мариновайте с посочената марината, завийте съда със свежо фолио и приберете в хладилник за не по-малко от 3 часа.

Подходяща е за свински котлетни или вратни пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: