Начин на приготвяне
Почистете чушките и ги нарежете на дребно. Нарежете домата на кубчета. Настържете моркова.
Загрейте зехтина на умерена температура в тиган на котлона и запържете чушките и моркова до омекване или около 10 мин.
Добавете нарязания домат и гответе още около 5 мин. Овкусете със сол и черен пипер.
Отстранете от котлона и оставете малко да се охлади сместа. Добавете моцарелата, нарязана на дребно и разбъркайте хубаво.
Разрежете багетите на половина, без да разделяте двете половини и ги намажете с кетчупа.
Напълнете със сместа от зеленчуци и моцарела. Поръсете с настърган чедър.
Запечете хотдога в загрята фурна на 180 градуса до разтапянето на чедъра около 5 мин. Извадете и отгоре украсете с горчица.
Вегетарианският хотдог е готов.