Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

22/02/2018
"Усещате колко ще е вкусно, нали? "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
72 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо399 696
  • Преглеждания за месеца2367
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена72

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.

Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.

Върху всяка филийка патладжан, сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.

Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете печените патладжани топли.

Рейтинг

5 21
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Потребител#230999
Здравейте, благодаря за рецептата. Изключително вкусно ми се получи. Но използвах натурално топено сирене, вместо триъгълното, което едва ли е от значение.
4
0
Diyana Yordanova
Diyana Yordanova
24.09.2018 17:05
Здравейте! През уикенда направих патладжана както е описан в рецептата тук, но за съжаление не ми се получи. Много трудно се изпече отне ми готвене 2ч и половина.... На вкус беше добре.. но определено не се получи, както би трябвало да бъде. Възможно ли е грешката да е в патладжана?
17
5
Потребител#215390
Изглежда вкусно ще я направя
2
2