Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Усещате колко ще е вкусно, нали?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • топено сирене - 240 г
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.

Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.

Върху всяка филийка патладжан, сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.

Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете печените патладжани топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
525
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elizabeth17
Elizabeth17
Новото любимо ястие на приятеля ми! Тъй като нямам грил или грил-тиган, ги запържих леко и станаха уникални! Поднесох с пресен лук и домашен чеснов сос, да си оближеш пръстите! Ястието е подходящо както за основно, така и за предястие или придружаващо към основно. Определено ще приготвя тези патладжани отново! ?
30.03.2023 20:27
1
Анонимен
Анонимен
Много е вкусно,много!
27.01.2023 22:28
Skobata
Skobata
Бомба е. Много вкусно става.
24.03.2020 22:20
1
Потребител#230999
Потребител#230999
Здравейте, благодаря за рецептата. Изключително вкусно ми се получи. Но използвах натурално топено сирене, вместо триъгълното, което едва ли е от значение.
14.04.2019 21:37
4
Diyana Yordanova
Diyana Yordanova
Здравейте! През уикенда направих патладжана както е описан в рецептата тук, но за съжаление не ми се получи. Много трудно се изпече отне ми готвене 2ч и половина.... На вкус беше добре.. но определено не се получи, както би трябвало да бъде. Възможно ли е грешката да е в патладжана?
24.09.2018 17:05
19
7
2
Покажи всички подкоментари
Потребител#215390
Потребител#215390
Изглежда вкусно ще я направя
24.09.2018 15:46
2
3
rosicapi
rosicapi
изглежда много вкусно
03.09.2018 08:42
2
2
Inna Panova
Inna Panova
Страхотно ястие
30.06.2018 21:35
7