Начин на приготвяне
Нарежете филето на ситни кубчета, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и оставете настрани да престоят.
През това време нарежете лука на ситно, копъра на ситно, обелете и нарежете на малки кубчета доматите, а пиперките разделете на две равни части заедно с кочана и премахнете семките и жилите му.
Добавете така нарязаните продукти заедно със сметаната при нарязаното месо и разбъркайте добре.
Намажете тавата, в която ще печете пиперките с олио. Напълнете изчистения и разрязан на две пипер със сместа и го подредете в тавата.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около половин час.
След изтеклото време поръсете пипера с настърган кашкавал и запечете за още 10-15 минути до лек златист загар.