Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. След като поомекнат се прибавя каймата и сосът се овкусява със сол и черен пипер.
Налива се виното, а след като се поизпари се прибавят смлените домати, пресният босилек и риган. Силата на котлона се намалява и сосът се оставя да къкри.
Пакери пастата се слага да ври в подсолена вода. Пастата се вади преди да се е сварила напълно.
Готовата и отцедена паста се обърква с настъргания пармезан, след което тръбичките се подреждат изправени в намазана с масло тавичка с подвижен борд.
В друга купа се разбърква яйцето и рикотата (може да се добави щипка сол) до еднородна смес. Разпределя върху пастата, така, че да влезе сместа в отворите.
Отгоре върху сместа със сирената се разлива сосът с кайма и домати. Най-отгоре се настъргва кашкавал.
Паят се пече 190 градуса. Бордът на тавата се маха след като паят изстине. Изстинал по-лесно се реже на порции.