Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки. В съд сипваме изцедения сок от лимона и прибавяме хапките да киснат не повече от 1 час.
Овкусяваме ги със солта, черния пипер и кимиона. Запържваме ги в мазнината. Изваждаме ги в отделна чиния.
Нарязваме тиквичката, патладжана, моркова, гъбите, зелена и червена чушка и лука. Поставяме ги в сача и ги запържваме.
Смесваме всички продукти, разбъркваме добре, прибавяме и счукания чесън.
Задушаваме още 5-10 минути, ако е необходимо сипваме още мазнина.
Печем във фурна. Преди да извадим сача, поръсваме по желание с настърган кашкавал.
Сачът със свинско и много зеленчуци е готов.