Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филийки с ябълка и канела

Пържени филийки с ябълка и канела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пържени филийки с ябълка и канела4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Такива точно пържени филийки не сте опитвали досега, а това е пропуск, който веднага ще поправим"

Необходими Продукти

  • стар хляб - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • канела - 1/2 к.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мед
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът не трябва да е пресен, а поне на 2-3 дни. От него, с помощта на формичка /каквато имате/, изрязвате от средата.

Ябълките ги измивате и отстранявате сърцевината. Поръсвате ги със захарта, разпределяте от маслото, завивате във фолио и запичате във фурната, докато омекнат.

След като изстинат ги пасирате, като към тях прибавяте бакпулвера и канелата, смесени с брашното, солта и яйцата.

Сместа трябва да е с по-рядка от бозата консистенция.

Топваме хлебните фигурки в загрялата мазнина и изпържваме до готовност.

Изваждаме пържените филийки върху кухненска хартия, която ще попие излишната мазнината.

Сервираме ги с мед.

Пържените филийки с ябълка и канела са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: