Начин на приготвяне
Шест едри разноцветни чушки се измиват и нарязват на кръгчета и ивици, като се отстраняват семките.
Пускат се да се изпържат в сгорещено олио в широк тиган. Доматите, не много едри, се обелват и се нарязват на по 6 резенчета.
Чушките се поръсват с щипка сол и като се позачервят, към тях се прибавят нарязаните домати и се готви, докато те поомекнат. Може и да се накълцат на по-дребно или да се настържат, но ще се получи по-рядък сос.
Ако са по-едри резенчетата е по-добре, защото идеята е да се усещат парченцата. През това време се поръсва със смлян черен пипер и една чаена лъжичка захар.
Чукват се двете яйца. Щом започне белтъкът да побелява, два-три пъти се разбърква да се разкъсат яйцата, за да станат на парцали. Към края се поръсва с още малко сол, накълцан пресен магданоз и прясна чубрица.
Ако сервирате топло, може да се поднесе с натрошено сирене или настърган кашкавал. Това бабино ястие си е приятно да се хапва и охладено.