Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Бърза манджичка с чушки по срацимирски

Бърза манджичка с чушки по срацимирски

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Бърза манджичка с чушки по срацимирски
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
12/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Бърза и манджичка, защото не е задължително да седим часове в кухнята, за да сътворим нещо наистина вкусно"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • домати - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 5 стръка
  • чубрица - 3 стръка
  • олио - 4 с.л
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шест едри разноцветни чушки се измиват и нарязват на кръгчета и ивици, като се отстраняват семките.

Пускат се да се изпържат в сгорещено олио в широк тиган. Доматите, не много едри, се обелват и се нарязват на по 6 резенчета.

Чушките се поръсват с щипка сол и като се позачервят, към тях се прибавят нарязаните домати и се готви, докато те поомекнат. Може и да се накълцат на по-дребно или да се настържат, но ще се получи по-рядък сос.

Ако са по-едри резенчетата е по-добре, защото идеята е да се усещат парченцата. През това време се поръсва със смлян черен пипер и една чаена лъжичка захар.

Чукват се двете яйца. Щом започне белтъкът да побелява, два-три пъти се разбърква да се разкъсат яйцата, за да станат на парцали. Към края се поръсва с още малко сол, накълцан пресен магданоз и прясна чубрица.

Ако сервирате топло, може да се поднесе с натрошено сирене или настърган кашкавал. Това бабино ястие си е приятно да се хапва и охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: