Начин на приготвяне
Измитите чушки почистете от семките и ги изпечете. Като изстинат обелете люспицата, след което накълцайте на ситно.
Сложете на котлона малко тиганче да загрее с две лъжици олио. Чукнете 3 яйца и разбъркайте. Трябва да станат като пържени - бъркани и рохки.
Изключете котлона и прибавете към яйцата натрошено сирене и разбъркайте. Прибавете яйцата към нарязаните пиперки. Овкусете с пресованата скилидка чесън, смлян черен пипер и накълцания магданоз.
Добавете и настъргания кашкавал и разбъркайте.
Сложете през това време на огъня касерола с олио да загрее. В отделна купичка разбийте останалите две яйца.
С мокри ръце се взема от получената смес с чушки и се оформят топчета, колкото голям орех. Всяко топче се овалва първо в брашно, след което се потапя в разбито яйце, а накрая в галета.
Пуснете по 3-4 топчета в сгорещеното олио и изпържете за кратко, като обърнете чушките бюрек от двете страни.
Пържат се, колкото да хванат златиста коричка и веднага се изваждат внимателно с решетъчна лъжица.
Панираните топчета бюрек са много вкусни.