Начин на приготвяне
Маслото, захарта и ванилията се разбиват продължително до получаване на гладък крем. Добавят се едно по едно яйцата и хубаво се разбива всичко.
Отделно смесете брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към останалата смес. Бъркайте с лъжица този път и долейте млякото.
Сипете готовата смес в намаслена форма с 18 см диаметър с откопчаваща се стени. Сипва се сместа в нея и отгоре плътно се подреждат почистените вишни.
Разбъркайте заедно галетата, захарта, канелата и маслото, като стривате с пръсти. Трябва да се получат хомогенни трохи.
Поръсете трохите върху вишните. Сложете сладкиша с вишни да се пече в предварително загряна на 175-180 градуса фурна за около 1 час.
Накрая проверете с клечка дали е изпечен. Готовия сладкиш оставете да се охлади и отделете от стените. По желание поръсете с пудра захар. Може да го изпечете и в обикновена тава.