Начин на приготвяне
Разбъркват се яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото, киселото мляко, канелата и разбъркваме добре.
Ябълките се почистват от кората и семената, настъргват се на едро ренде, леко се отцеждат от сока.
Локумът се нарязва на парченца. Прибавя се брашното на части пресято с бакпулвера, разбърква се внимателно на гладка кексова смес.
Накрая сипваме ореховите ядки, парченца локум и отново се разбърква, зада се разпределят равномерно.
Намазва се форма за кекс с олио и поръсена с брашно. Изливаме кексовата смес и печем в умерена фурна 170 градуса за 40-45 минути, проба с клечка да излезе суха.
Изважда се върху решетка да се охлади, поръсваме с пудра захар и сервираме.