Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки, локум и канела

Кекс с ябълки, локум и канела

Кекс с ябълки, локум и канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Много добро съчетание между канела, локум и ябълки Опитайте и няма да останете разочаровани"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 1.5 до 2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр. настъргани
  • канела - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • олио - 80 мл
  • орехи - шепа едро начукани
  • локум - мента и роза
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркват се яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото, киселото мляко, канелата и разбъркваме добре.

Ябълките се почистват от кората и семената, настъргват се на едро ренде, леко се отцеждат от сока.

Локумът се нарязва на парченца. Прибавя се брашното на части пресято с бакпулвера, разбърква се внимателно на гладка кексова смес.

Накрая сипваме ореховите ядки, парченца локум и отново се разбърква, зада се разпределят равномерно.

Намазва се форма за кекс с олио и поръсена с брашно. Изливаме кексовата смес и печем в умерена фурна 170 градуса за 40-45 минути, проба с клечка да излезе суха.

Изважда се върху решетка да се охлади, поръсваме с пудра захар и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: