Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Лятна манджа с печени пиперки и патладжани

Лятна манджа с печени пиперки и патладжани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
16/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"По всяко време на годината може да си я приготвите, но лятото като че ли е най-вкусна - хапваш, топиш с хлебче, прибавяш сиренце"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • патладжани - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пиперките и патладжаните. Поставяме ги в затворен съд да се задушат и да се обелят по-лесно. Като изстинат ги обелваме. Пипера режем на по-едри парченца, а месото на патладжана на кубчета.

В голяма тенджера загряваме зехтина и прибавете лука и чесъна. Задушаваме, докато започнат да омекват, като разбъркваме.

Прибавяме доматите и готвим, докато поизври сока, който пускат. Прибавяме нарязаните чушки и патладжан и оставяме още 10-на минути.

Прибавяме захарта и сол на вкус, бъркаме докато се разтворят. Този вид ядене може да се консумира веднага, а може да затворим и в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: