Начин на приготвяне
Измийте предварително листата маруля и ги оставете да се изцедят хубаво. Изрежете филиите хляб от коричките. Намажете ги с маслото. След това ги нарежете на по-малки правоъгълни или квадратни хапки.
Краставиците ги измийте хубаво, без да ги белите, и ги нарежете на тънки шайби. Накъсайте салатата с големината на хлебните хапки.
Ако прошутото е на по-големи слайсове, го разрежете на две по дължина. Започнете върху всяка хапка да слагате по един къс от салатата.
След това по един резен краставица. Навийте прошутото на хармоника и го забодете с клечка за зъби или шишче върху хляба.
Накрая отгоре забодете и парченце маслина. Ако ви остане от прошутото, може да ги завиете около гризини.