Печено агнешко със зеленчуци

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Печено агнешко със зеленчуци1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Не чакайте Великден, за да приготвите вкусно Печено агнешко със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • аншоа - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • агнешко месо - 2 бр. стек от агнешки бут
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 червена пиперка + 1 жълта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете аншоата, чесъна, лимона, розмарина и 1 с.л. зехтин. С половината смес натрийте агнешкото.

Загрейте фурната на 190° С. Сложете картофите и пиперките в тава за печене. Поръсете ги с останалия зехтин и малко от маринатата, подправете и печете 30 минути, докато омекнат и започнат да се запичат.

Междувременно запечатайте агнешките стекове в горещ тиган за няколко минути до златисто.

Сложете месото върху зеленчуците и залейте с останалата марината.

Върнете във фурната за 5 минути - така агнешкото ще остане сочно и розово отвътре. Оставете да почине няколко минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: