Задушени агнешки пържолки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушени агнешки пържолки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки пържоли - 8 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр., обелени
  • картофи - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овалваме пържолките в брашното с подправките и запържваме в сгорещеното олио.

Нарязваме на ситно лука и доматите и ги запържваме в същата мазнина.

Разбъркваме ги с месото и прибавяме нарязаните на тънки резенчета картофи.

Изсипваме всичко в йенска тенджера, поливаме с мазнината и печем ястието в умерена фурна около 2 часа.

След това махаме капака и запичаме за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: