Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Уникален орехов сладкиш с лимонова глазура

Уникален орехов сладкиш с лимонова глазура

Уникален орехов сладкиш с лимонова глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Това ще да е любов от пръв поглед...или от първата хапка"

Необходими Продукти

  • За сладкиша
  • масло - 150 г
  • орехови ядки - 120 г
  • пудра захар - 100 г
  • захар - 50 г
  • крема сирене - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 50 г
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • лимони - 1 бр.
  • За глазурата
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • орехови ядки - за поръсване
  • мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с помощта на миксер до побеляване.

Разбийте маслото /на стайна температура/ в друга купа. Прибавете към разбитото масло пудрата захар, орехите, захарта и крема сиренето. Отново разбийте до хомогенизиране.

Прибавете жълтъците към маслената смес и продължете с разбиването, след което прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до поемането му.

Към сместа прибавете настърганата кора на лимона и белтъчния сняг, като добавяте лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане.

Готовата смес изсипете върху домакинска хартия, в предварително подготвена тавичка.

Изпечете на 190 градуса за около 30 минути.

Извадете сладкиша от фурната и охладете.

Готовият сладкиш полейте с глазура, приготвена от сока на лимона и пудрата захар.

Поръсете със смлени орехови ядки. Гарнирайте с лимонови резенчета и ментови листенца.

Източник: Ути Бъчваров

Уникалният орехов сладкиш с лимонова глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: