Начин на приготвяне
Разбийте белтъците с помощта на миксер до побеляване.
Разбийте маслото /на стайна температура/ в друга купа. Прибавете към разбитото масло пудрата захар, орехите, захарта и крема сиренето. Отново разбийте до хомогенизиране.
Прибавете жълтъците към маслената смес и продължете с разбиването, след което прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до поемането му.
Към сместа прибавете настърганата кора на лимона и белтъчния сняг, като добавяте лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане.
Готовата смес изсипете върху домакинска хартия, в предварително подготвена тавичка.
Изпечете на 190 градуса за около 30 минути.
Извадете сладкиша от фурната и охладете.
Готовият сладкиш полейте с глазура, приготвена от сока на лимона и пудрата захар.
Поръсете със смлени орехови ядки. Гарнирайте с лимонови резенчета и ментови листенца.
Източник: Ути Бъчваров
Уникалният орехов сладкиш с лимонова глазура е готов.