Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца с червена чушка

Пилешки рулца с червена чушка

Пилешки рулца с червена чушка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Истината е, че вътре може да сложите и кашкавал, и шунка, и гъби...размечтахме се"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 10 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • къри
  • олио - за намазване
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • чушки - 4 бр. червени
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разрязват надлъжно наполовина, но без да се срязва до края. Поръсваме сол, черен пипер и къри. Оставят се в тава да поемат подправките за час-два.

Червените чушки се почистват от семената, печем на скара от двете страни, задушават се в купа с капак. Обелват се срязваме на две или три парчета като правоъгълник. Кашкавалът се нарязва на дебели ленти.

През фолио леко се начуква пилешкото месо да се изтъни. Върху него се поставя парче червена чушка и лента кашкавал. Навиват се на рулца, забождаме с клечки за зъби и нареждаме в намазнена тава.

Поливаме отгоре с още малко олио, сипваме 1 пръст вода и покриваме с алуминиево фолио. Печем 25-30 минути на 200 градуса, изважда се тавата, фолиото се сваля и всяко рулце се намазва с четка от разбъркания червен пипер в малко олио и връщаме за 10 минути във фурната без фолиото.

Кашкавалът се разтопява и се получава вкусен сос. Поднасяме с нарязан пресен магданоз, чаша бира и гарнитура печени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: