Начин на приготвяне
Вишните се измиват и им се отстраняват костилките. След това се заливат с рома и се оставят така да престоят поне един час, като от време на време се разбъркват.
В купа се разбиват омекналото масло и захарта до пухкав крем. Добавят се едно по едно яйцата, като разбиването продължава.
Брашното се пресява, смесва се със солта и бакпулвера. Лъжица по лъжица се прибавя от брашното към яйчената смес. Разбърква се всичко с шпатула до получаване на гладка смес, която разстиламе в тавичка, застлана с хартия за печене.
Нектарините се нарязват на полумесеци. Вишните се оцеждат и овалват в малко брашно.
Подготвените плодове се разпределят върху тестяната смес.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Готовият плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.
Сладкишът с нектарини и вишни е много вкусен.