Терияки ребърца на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Терияки ребърца на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни и с уникален Терияки вкус...няма как да не ги пробвате"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - около 600 - 700 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • ябълков оцет - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен или около 1 см
  • нишесте - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставят всички съставки без солта. Разбъркват се с телена бъркалка до хомогенност.

Месото се разделя на единични ребърца, овалва се в маринатата, поставят се в тавичката за печене, покрива се с останалия сос, завива се с фолио и се оставя в хладилник за най-малко 1 час или за около 4 часа.

Преди да се постави във фурната, се посолява със сол на вкус.

Пече са на 180 градуса за около 45-50 минути или докато остане напълно на мазнина.

Терияки ребърцата на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: