Пухкаво картофено пюре

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
23/07/2017
"Ето така се прави перфектното картофено пюре "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127 150
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и оставете за заври. През това време обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги пуснете във врящата вода, посолете на вкус и варите до омекване на картофите около 25 минути.

Прецедете картофите, поставете ги в купа и с помощта на ръчна преса намачкайте картофите. Към тях поетапно добавяйте маслото, нарязано на парчета (действате бързо и енергично, за да използвате топлината на картофите), бъркате до пълното му разтопяване.

Следва млякото, то трябва да е горещо. С миксер разбивайте пюрето, наливайки на струя горещото мляко до гладка и пухкава смес.

Добавете жълтъка, но само ако сте сигурни, че е от прясно яйце, а ако е нужно, добавете още сол и разбийте до еднородна смес.

Така разбитото пюре с миксер става идеално и пухкаво.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
AneliaStefanova
AneliaStefanova
26.03.2020 20:17
Това е най-вкусното картофено пюре!
Стана любимо в моето семейство.
Благодаря за чудесната рецепта
1
0