Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Портокалов сладкиш

Портокалов сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Портокалов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя, по - големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • портокали - 3 броя
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 2 щипки
  • брашно - около 2, 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Третият портокал се обелва, почиства и вътрешността му се отделя на парченца. Пробиват им се дупчици и се оставят за половин час да се отцедят в гевгир.

Разбиват се яйцата със захарта и се добавя разтопеното масло, изцедения сок от 2 портокала и солта.

Пресява се брашното заедно със содата и бакпулвера и на части се разбъркват към останалата смес. Накрая разбъркайте с настърганата портокалова кора от 2 цитруса.

Сместа се сипва в овална намаслена и набрашнена форма за печене. Отгоре се разпределят портокаловите парчета, леко оваляни в брашно.

Портокаловият сладкиш се печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути или до пълна готовност.

Накрая кексът се проверява с клечка за зъби. По желание портокаловият сладкиш се поднася поръсен с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Гугъл транслейт не си е свършил добре работата. Кое по-точно се надупчва и се отцежда в гевгир?
28.02.2016 23:02
Лозева
Лозева
Рецептата не е ясна нито точно количество брашно нито изпълнението
11.02.2014 18:02
4
2