Начин на приготвяне
Почистете добре мидите от всички водорасли и образувания по черупката. Изчеткайте с твърда четка или кухненско телче.
Загрейте плочата на средна до висока температура (може да ползвате и широк тиган), намазнете повърхността с част от зехтина, а остатъка запазете за поръсване при сервирането.
Когато започне леко да пуши разположете мидите на разстояние една от друга, за да имат място да се отворят добре. Ако не се събират всичките в тигана или на плочата, пригответе ги на два пъти.
Нужно им е кратко време, за да се отворят, към 2 минутки. След като това се случи веднага ги прехвърлете в подходяща за сервиране чиния. Поръсете със заделения зехтин и черен пипер. По желание сложете и наситнен магданоз.
Поднесете топли, гарнирани с парченца лимон.
Лесна рецепта, сполучлива и вкусна. Най-важно, за да получите едно истински ароматно морско предястие е да се сдобиете с качествен, пресен продукт, в случая миди.
Те сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море.
Добър апетит! Мидите на плоча са готови.
Коментари
Поздрави :)